Все още не мислим какво ще се случи, ако проектокабинетът на "Има такъв народ" не успее да получи подкрепа.

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков във връзка с предложението на БСП да излъчи мандат, с който служебното правителство да стане редовно.

Петков обаче заяви, че остава в политическия живот на страната. Той не пожела да коментира дали планира участие в конкретен политически субект.

„Аз се интересувам от всяка следваща стъпка на всяко следващо правителство. И ако можем да се намесим позитивно със съвет, ще е страхотно, негативно, с критика - също. Не мога да кажа в конкретни формации, форми, но имаме енергия”, посочи той.

По думите му той ще продължи да е активен, защото вижда, че много хора имат енергия за промяна и тази енергия трябва да се използва, да се канализира и заедно да променят нещата. Той не конкретизира формации или форми, чрез които би продължила политическата му дейност.

В този момент, когато е толкова напрегната обстановката, и всяка искра на нечия дума може да направи пламък, ние стоим отстрани, отговори Петков в отговор на въпрос дали би участвал в бъдещо правителство с мандата на БСП, които са обявили, че биха предложили служебния кабинет за редовен.

Първо трябва да видим дали ще се реализира мандатът в сряда, и след това ще мислим напред, каза Петков. Последното нещо, което искаме да правим е да вкарваме още риск и още вълнения в обществото, коментира той.