"Коалиция за България" откри предизборната си кампания за евровота в Стрелча. Кметът на града Стойно Чачов, който е избран от квотата на ПП АБВ, акцентира върху това, че е важно да се гласува за 17-те български евродепутати, защото те определят битието и бъдещето на българите в Европа. Председателят на "Коалиция за България" Румен Петков, коментира пред събралото се множество, че досегашните евродепутати през последните 4 години не са направили нищо и не са се борили за интересите на България. 
 

"Евродепутатите удобно премълчаха и проспаха интересите на страната ни за големите енергийни проекти, за транспорта и за много други неща. Вместо да се борят за тях, нито ГЕРБ, нито БСП, нито така наречените патриоти, не направиха нищо, за да продължат и реализират тези от огромна важност за родината ни проекти. Ние от "Коалиция за България" смятаме за недопустимо в наша акватория да се настаняват нови военни контингенти, такива намерения обаче има. Така ставаме лесна мишена и сме категорично срещу намеренията на някои политици. Когато гледам поведението на управляващите, си мисля, че те са се договорили за нови бази по Черноморието ни".

Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) също говори за енергийните мощности, които можеха да се осъществят в България. 
 
"Евроизборите са особено важни, за да изпратим в европарламента силен екип, който да работи и да се бори за страната ни. Провалените енергийни проекти - Бургас-Александруполис, Белене, Южен поток, който можеше да донесе 20 милиарда на България и десетки хиляди работни места, беше провален. Можехме да получаваме по 1 милиард годишно от такси. Унизително ми е сега да се договаряме с Турция за по-малко от 1/4 от това, което ние с президента Путин бяхме договорили. Отдавна повтарям, че двойното статукво в управлението на държавата не води до нищо добро".
 
Кандидатът за евродепутат от Пазарджишка област от "Коалиция за България" д-р Георги Петров заяви, че ще се бори за изравняване на европейските с българските приходи и за това, че е крайно време да спрат да се лекуват българи в чужбина на непосилни за тях цени. "Ще се борим за това да имаме добра апаратура тук, в нашата страна, където има много кадърни и качествени медици". Д-р Петров призова на 26-ти май да се гласува с бюлетина номер 10.
 
На откриването на кампанията присъстваха още заместник-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов и областният председател на партията Атанас Шопов.

 



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

СНИМКИ - Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ