Костадин Костадинов излезе с изявление в социалната мрежа Фейсбук, с което заявява, че няма да допусне порнографията в България.

"Вчера управляващата партия ППДБ е излязла с официална позиция в защита на филм, пропагандиращ педофилия и порнография.

Това е нагло и абсолютно недопустимо погазване на законите от страна на управляващите, но от друга страна показва ясно какво всъщност означава абревиатурата ПП - педофилия и порнография.

Напомняме, че благодарение на поправките, внесени от Възраждане р Наказателния кодекс, наказанията за педофили бяха завишени. Очевидно това доста е жегнало ППДБ.

Възраждане няма да допусне противозаконни прояви на порнография и пропаганда на педофилия, дори и тя да се провежда от т.нар. правителство на България.

Протест и контрапротест се проведе вчера пред кино "Одеон" тази вечер.

Вътре се прожектира филмът "Синият кафтан" (Le bleu du caftan, 2022, Франция/Мароко/Белгия/Дания) на Мариам Тузани, в който се разказва за мароканска любовна история, съобщава БНР.

В ролите са Любна Азабал, Салех Бакри, Аюб Мисюи.

Филмът е с награди от Кан и номинация за "Оскар". Според критиците е един от най-добрите филми за 2022 година. 

"Филмът разказва за Халим и Мина, които управляват традиционен магазин за кафтан в една от най-старите медини в Мароко. За да могат да се справят с взискателните клиенти, те наемат талантлив младеж за чирак.

Постепенно Мина осъзнава колко много съпругът ѝ е развълнуван от неговото присъствие", резюмира сюжета агенция БГНЕС.

Киното е заключено отвътре и никой не може да влезе или излезе, протестиращите не носят фланелки на "Възраждане", отбелязва агенцията.

"Тук имаше поне 13 деца, които бяха между 13-15 години. Това не е нормално. В същото време господата от джендър-идеологията ни обиждат.

Ние не сме от "Възраждане", ние сме обикновени граждани, и не искаме на нашите деца да им се случва това. Сега има една пропаганда, която си проправя път в България, и трябва навреме да се спре", коментира Борис Цанков, който е част от протестиращите.

Пред кино "Одеон" стоят и хора, които са в подкрепа на прожектирания филм. Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" каза, че "ставаме свидетели на последствията" от вчера.

"Идвам от планина, бях с детето си там, и сега идвам тук, за да се уверя, че хората ще могат спокойно да гледат европейски филм с награди.

Заради напрежението вчера се е отменила прожекцията, а днес много хора дойдоха, за да осигурят възможността спокойно този, който си е купил билет, да гледа кино", каза още Величков. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук