Кото безсмислено мероприятие определи КСНС при президента Румен Радев лидерът на Възраждане Костадин Костадинов. За него 6-часовият дебат е произвел проекто-позиция, която е известна на всички - модернизиране на българската армия в новите условия на източния конфликт в Украйна. Партията на Костадинов готви щурм след седмица срещу кабинета "Петков".

"Състави се декларация, която е хубава, но безсмислена, защото в момента, точно сега, могат да се вземат мерките, предвидени в декларацията. Но не се взеха"- преливане от пусто в празно, така лидерът на Възраждене заяви възгледите си за приетата позиция на КСНС при Радев.

"В декларацията пише, че армията трябва да се модернизира. Срещу аргумента, че пари няма, аз предложих да се прехвърлят тези 2.5 млрд лв, предвидени за ваксини, тестове и компенсации (на бъдещите щети, причинени от бъдещите действия на правителството във връзка с грипа) в бюджета на Министерството на отбраната" - така вижда изход от кризата Костадин Костадинов и пренасочване на средства за готовност на българските войници.

"Получих мълчание. Впоследствие стана ясно, че нямало как да ги изхарчат заради тромавите бюджетни процедури. А и все пак борбата с грипа е по-важна от националната сигурност, ако съдим по заложените в бюджета цифри" - аргументира се той.

КСНС наистина ме остави без думи. 32 години армията ни е съзнателно унищожавана, а вместо ВЕДНАГА да се вземат мерки, се чете декларация. За пореден път се затвърди убеждението ми, че ако Възраждане не започне да управлява, България е обречена. И ще направя всичко по силите си, за да стане това възможно най-скоро! - така лидерът на Възраждане даде заявка, че не мисли да стои дълго време в опозиция и решенията на партията да не се взимат насериозно от Румен Радев и правителството на Кирил Петков.

Възраждане стягат редиците за протест на 23 февруари пред министерски съвет, който да отмени противоконституционния зелен сертификат. Идеята е да се засили ваксинацията принуждавайки хората, които ходят на работа да го направят, защото нямат избор - потвърди позицията на целата парламентарна група на Възраждане Костадин Костадинов.

Припомняме, че преди време министър-председателят Кирил Петков изрази готовност да присъства на следващия протест на Възраждане, защото не се страхува от недоволството на хората, а карантината от K-19 му е попречила да бъде сред тях.

От Възраждане поканиха всички и всеки да дойде пред министерски съвет с каквото може: "Да дойдат с превозните си средства, с колите си, с камионите си" - така го правели европейците и северноамериканците по думите на Костадин Костадинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!