Не съм съгласен с тази теория, че трябва да върнем жеста, защото ако върнем жеста, тежко им и горко им. Защото за тези 2 години колко подкрепа сме получили. Това коментира в ефира на БНТ Красимир Велчев информацията за искана среща от РБ с ГЕРБ за обсъждане на мандат.
„БДЦ и АБВ са били много по-дисциплинирани. Когато става въпрос за кворум ние сме разчитали много повече на тях, отколкото на реферматорите. Те помежду си не могат да се разбират, а ние с коя част от тях да се разберем. Радан Кънев бе обявил, че са опозиция”, каза още Велчев.

По думите му дали ще са РБ или ПФ, трябва да има разговори, тъй като след два месеца може да има промени, които не са обсъждани.

„Ние говорихме, че искаме да се направят реформи в държавата. С такова колебливо мнозинство... В момента, в който се обърнеш и да ти кажат, че от не тази реформа не става. Нас ни подкрепят партии, които не сме очаквали да ни подкрепят и не сме търсили да ни подкрепят.”, каза още Велчев.
Той коментира и днешната оставка на ген. Попов. 

Знам го и него – много свестен човек, честен. Не съм се виждал с него, не сме говорили. Мисля, че е въпрос на чест”, каза още той.