"Това е третата ни среща за тази година. Тази година българските граждани на три поредни избори дадоха своя глас за промяна. Очакванията са за редовно правителство, но затова за нас е важно мнението на всяка парламентарна група - за дейността на парламента и очакванията, свързани с работата на бъдещото правителство. В тази връзка чакам да видя какви са вижданията ви по тези важни въпроси за страната ни. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата си с ДПС. 

"Да, наистина бяха три избора тази година, които са резултат от политическата криза в страната. Политическата криза не настъпва за един ден. Ние бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите", отговори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 
 

"Не е нова тема за нас, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до политическа криза. Още през 2016 година конференцията ни се проведе в мотото "Възстановяване на нормалността в държавата", "Възстановяване на демокрацията", "Рестарт на държавността", каза той.  
 

"Имахме възможност много пъти да дефинираме какво разбираме под това. Политическата криза е факт. Въпросът е как я преодоляваме. Има много големи надежди и очаквания от страна на избирателите. Страната има нужда от редовен кабинет, с оглед на кризите, пред които сме изправени - здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, растящите цени. Изисква се отговорно управление, управление с визия.

Изискват се бързи и спешни действия, с оглед преодоляване на кризите и с поглед в бъдещето. Безспорно трябва да ги ускорим като част от европейското семейство, защото, според нас, закъсняхме с Плана за възстановяване и устойчивост. Националният ресурс, който имаме за осъществяване за нуждите на хората не е достатъчен, а тези възможности, които бихме имали при подобрен План за възстановяване и устойчивост, могат да ни дадат тласък за развитието на икономиката и страната и да се повишат доходите на гражданите, да се подобри стандартът на живот", завърши Карадайъ.