Щатни протестъри, провалени политици и грантови хрантутници се поразходиха в пролетната привечер по софийските улици. Защото не харесват главния прокурор Сотир Цацаров и защото кукловодите им – клиенти на същата тази прокуратура по разследвания за корупция и злоупотреби за десетки милиони, така са наредили.

Протестърите обичат Лозан Панов! Защо ли? Комичният съдия-политик е гарант, че докато е начело на Върховния касационен съд у нас няма да има осъден за корупция и злоупотреба с държавни средства политик, чиновник или олигарх.

Ето и няколко от имената, които бяха на протеста на кърлежите:

Провалените политици и бивши депутати Методи Андреев, Петър Славов, Антоний Тренчев, т.е. все хора, които протестират, защото са извън властта и извън облагите, които са имали допреди няколко месеца.

На паветата беше и дежурната тумба зелени-рекетьори, начело с Тома Белев и Андрей Ковачев. ДА(й), България се отчете с почти всичките си провалени кандидати за депутати, начело с Христо Иванов-Пинокио, Антоанета Цонева, Атанас Славов. 

Да крякат бяха се събрали и професионалните протестъри от “Правосъдие за всеки” и “Протестна мрежа”. В “активното мероприятие” се включиха и хора на банкера-беглец Цветан Василев. Там беше и "гнилата ябълка" Румяна Ченалова, доскоро символ на порочните практики в съда, а сега зовяща за "европейско правосъдие".

След продължила над десет дни организация, при участие на софийските партийни структури на ДСБ, ДА(й), България, Партията на Зелените, куп грантови хрантутници от фондации и сдружения, служители на подсъдими и обвиняеми олигарси, на протеста на кърлежите успяха да се съберат не повече от 500 души. При това толкова бяха в кулминацията на търкалянето по “жълтите павета”.  

Изводът: И този протест на кърлежите от олигархичните кръгове “Агнешките главички” и “Капитал” претърпя тотално фиаско. Да събереш едва 400-500 души, огромната част от които мотивирани от користни цели, не е просто провал, а може да се разчита единствено като капитулация на олигархията и техните проксита. Българският народ не вярва и няма да повярва на клозетните поръчкови сайтове-бухалки, нито на превзетите от задкулисието телевизии и радиа – БТВ, Нова телевизия, БНТ, БНР и Дарик радио. 

Мафията пак се провали, но това няма да спре кърлежите...