В своята програма за управление на район „Лозенец“, кандидатът за трети пореден мандат Любомир Дреков, залага, задължителна – по негови думи, промяна в структурата на администрацията.

Създаваме специално звено, което да отговаря само за новите, бързоразвиващи се южни квартали, чиито проблеми са строго специфични и изискват по-детайлен чисто градоустройствен подход.

Новото звено ще работи под ръководството на ресорен заместник кмет в районната администрация. Той е жител на квартала, познава хората, проблемите и всички текущи проекти и процедури. – каза Любомир Дреков.

Опитът ми през изминалите осем години, показа, че работата в кв. „Витоша-ВЕЦ Симеоново“ и кв. „Кръстова вада“ изискват ежедневен контрол и отнемат наистина голям ресурс на администрацията. Проблемите там, се различават значително, от проблемите в старата част на кв. „Лозенец“, например.

От друга страна, за мен беше важно, да намерим достатъчно активни хора от квартала, с които да работим, както за разрешаване на малките локално проблеми, така и за промяна на цялостната визия на тези квартали. Идеята за промяна в структурата, дойде най-вече благодарение на работата ни с инициативния комитет на кв. „Витоша-ВЕЦ Симеоново“, през последните почти две години.

Смятам, че е важно, да надградим тази връзка с жителите на квартала и да продължим да работим, заедно, за създаване на една по-добра и устойчива среда – допълва кандидатът за кмет на район „Лозенец“.