Мая Манолова е меко казано възмутена от решението на Асен Василев за създаването на Консултативен съвет, на който да се съставят наказателни списъци за бизнеса и т.н.

Скандал! С мракобесен закон Василев пази властта на ПП

Лидерката на "Изправи се БГ" изрази острото си недоволство чрез публикация в профила си в социалните мрежи. "Онемях, надминаха Борисов!", вайка се Манолова още в началото на поста си. 

Според нея виновните трябва наистина да бъдат наказвани, но не и да се погазва правото и да се злоупотребява. Манолова се чуди какво следва и дори предполага, че това са наказателни отряди и лагери и дори частна армия. 

Ето какво пише бившата тя в профила си:

"Онемях! Надминаха Борисов!

Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента. Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?! Как ще "браниш" националната сигурност, като нарушаваш фундаментални принципи в правото?!

Как ще изземваш собственост без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, г-н Василев?! Вие идвахте в Комисията по ревизията да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, но не позволих да се пристъпва закона.

Сега сте вицепримиер - накажете виновните и злоупотребявалите, но не като погазвате правото. Като юрист Ви призовавам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавайте върховенството на правото! Защото след наказателните списъци какво следва - наказателни отряди? Частна армия? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт?"