Предстои ни кампания, в която се надявам да има състезание на идеи и по този начин да спечелим доверието на хората. Това коментира в предаването “Лице в лице” Мария Габриел.

По думите й във вътрешен план ГЕРБ продължава да изпраща послание за безкомпромисност. Европа следи много внимателно какво се случва. За нас ще е важно на фона на положителните тенденции, които отстояваме, това да не носи негативи за следващия бюджет на ЕС, коментира във връзка със скандала за къщите за гости.

На въпрос дали тя има къща за гости Мария Габриел каза, че живее под наем.

По думите й активното гражданското общество е много важно. През последните две години беше свършена много работа от прокуратурата. Напредъкът трябва да бъде отчитан. Хората искат активно правосъдие, каза още Мария Габриел. Тя коментира и темата за Шенген.

По думите й тя показва, че еднаквите правила не важат за всички. "Не сме в Шенген поради популизма на определени държави. С колегите ще продължим да бъдем обединени по темата и в следващия парламент. Личната ми кауза в желанието си да стана евродепутат е да продължа да работя за хората и за подобряване на имиджа на България . Опитът е много ценен ресурс", каза тя.