Дано всички са приели думите на Борисов правилно. Той заяви, че трябва да има твърдост, както и да бъдем скромни в постиженията си. Посланието беше много цялостно, на последващите избори трябва да покажем какво искаме да се случва в страната. Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел в сутрешния блок на Нова телевизия по повод речта на премиера Бойко Борисов  на Национална предизборна среща на партията вчера.

"Категорично, репликата на Борисов "нахейти ви първата дама, а вие мълчите", беше за Елена Йончева", разкри тя. Както БЛИЦ писа с тези думи се разпозна президентшата Десислава Радева, която отвърна с гневен пост на премиера във Фейсбук, но медията ни първа написа към кого са били насочени думите.

"От днес стартира номинациите за евродепутатите. Трябва да има баланс - нови и стари лица. Важно е да имаме нови млади хора", каза още Габриел. 

"ГЕРБ винаги поема отговорност. В ГЕРБ личността не е размита, а напротив - всеки може да се изяви", допълни Мария Габриел. 

"До 30 юни ще се направят анализи на резултатите от евроизборите по области е страната, така ще се прецени работата на кметовете в страната", разкри еврокомисарят. 

"Не е важно кой ще е е евродепутат или министър, а работата с хората всеки ден", завърши Мария Габриел.