Не съм търсила подкрепа от никоя партийна централа. Поисках подкрепа от гражданите и от всички, които искат промяна на начина, по който се управлява столицата. Това заяви бившият омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова.
 
„Ценя подкрепата и на леви, и на десни, но още повече ценя подкрепата на гражданите.
 
Питаха ме многократно публично дали търся подкрепа от партийни централи. И отговорих пред всички, че търся подкрепа от всеки, който има кауза и идеи за промяна”, уточни тя пред bTV.
 
„Повечето от партиите не са ме питали дали искам да ме подкрепят.  Не съм водила разговори с нито една партийна централа”, категорична бе кандидат-кметицата.   
 
„Битката ще бъде много трудна. Управлението се е окопало сериозно през последните 14 години. Моделът, по който се управлява София, е задкулисно.

Хората по кварталите са забравени от тези в центъра”, посочи тя.

"Не се боря за власт. Искам да помагам на хората. И тъй като не можех да го правя повече като омбудсман, сега ще го правя като кмет. В понеделник ще представя програма с приоритетите, написана с граждани", съобщи още Манолова.

Тя добави, че е сменила адресната си регистрация още миналата година, за да може заедно със съпруга си да са на един адрес, както било редно. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!