Набеденият, че си е тръгнал от конгреса Атанас Мерджанов, скочи да развенчае фалшивата новина, че опозиционерите били напуснали червения конгрес, размазани от речта на Корнелия Нинова.
Мерджанов се появи на микрофон в залата и нападна сайта Епицентър, които бяха обвинени, че се изявяват като алтернативен пресцентър на БСП и пускат фалшиви новини. Минути преди това в сайта бе обявено, че Мерджанов, Дъбов, Миков, Гергов напуснали конгреса и се отказали да говорят след убийственото слово на соцлидерката, в което тя отговори на техните критики с цитати.

Мерджанов се провикна: "Аз съм тук!" И призова конгреса: "Ако изброените 9 социалисти са най-големият проблем на партията, дайте да го решим!"

Видимо ядосан, Мерджанов избухна: "Не се чувстваме обидени за това, че не сме депутати".
Така той отвърна на констатацията на соцлидерката, че групата от 9 души стояла отстрани и не работела за партията, понеже сегашното ръководство ги отрязало от парламента.

Мерджанов опонира, че работи и винаги ще работи за партията, като посочи, че именно ямболската организация на БСП, която представлява, е била с най-силния резултат на изборите.

"Ако проблемът на БСП са тези деветимата, дайте да го решим! Аз съм за това - стига партията да върви напред и да свали ГЕРБ от власт", изригна Мерджанов.

Веднага след това делегати предложиха един след друг край на изказванията и въпреки репликата на водещия на заседанието Валерий Жаблянов, че 30 делегати чакат на опашка за изказване, конгресът сложи край на дебатите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!