Министерството на електронното управление ще проведе публично обсъждане на проекта на Методика за удостоверяване на съответствието на устройството за машинно гласуване.

На 26 август 2022 г. ще се проведе публично обсъждане на проекта на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване. Чрез публичното обсъждане се дава възможност за информираност и участие на гражданите в процеса на удостоверяване на машините за гласуване.

Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов и представители на Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация ще се включат в публичното обсъждане.

Проектът за актуализирана Методика бе публикуван за обсъждане на 19.08.2022г., за да могат заинтересованите страни да се запознаят предварително с него и да дадат своите становища и препоръки до 26.08.2022г. След приключване на общественото обсъждане МЕУ ще излезе с обобщено становище от всички постъпили предложения.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук