Представените личности от проектокабинета на Слави Трифонов са успешни професионалисти, които нямат нужда да са марионетки.

Трифонов отговори достатъчно убедително, че колкото може да се търси сянката на НДСВ в ИТН, толкова може и на ОДС в други партии. Това заяви пред БНТ бившият финансов министър Милен Велчев. 

"Държавата няма нужда от държавна банка, а ползите за бизнеса са по-малки от риска за средствата на данъкоплатците. Държавата е по-добре да остави банкирането на професионалистите от частния сектор", каза Велчев относно ББР и допълни: Надявам се, че електронното управление дава възможности за кандидатстване за кредит", допълни още той.

"Има такъв народ" може би ще се наложи да подходят по-конструктивно", разкри Велчев.

"Актуализацията на бюджета е важна – следващото НС трябва да докаже, че нови разходи са законосъобразни", коментира бившият финансов министър.

"Нови избори няма да повлияят добре на финансите на държавата. Инвеститорите са замръзнали и чакат да чуят, че няма да има лоши практики от миналото. Инвеститорите също чакат правителство, а нови избори ще ги забавят с още месеци. Не можем да си го позволим, при положение, че пандемията още не си е отишла", завърши Милен Велчев.