„Този въпрос ме учудва, но ме ласкае, защото тези слухове са оценка на моята работа“. Така служебният регионален министър Иван Шишков отговори на въпрос на bTV дали ще бъде кандидат за кмет на София.

Според него този слух е оценка за добре свършената от него работа в служебния кабинет.

„В личен план искам да изкажа дълбоко възмущение за някои неща, които напоследък се закачат на служебния кабинет и респективно – на президента. Възмущава ме, че се говори за „петата колона“, за това, че сме русофили и защитаваме интересите на друга държава.

Първото нещо, което служебният кабинет направи, е да откачи България от руския газ – това, което не направиха другите в рамките на техните мандати. Ние пуснахме интерконектора – това беше възможността категорично да се откачим от руския газ.

Една политическа сила, която построи „Балкански поток“, в момента комфортно стои и гледа как обвиняват президента, че е русофил“, заяви Шишков.

Служебният регионален министър подчерта също, че не е вярно твърдението, че не е построен и метър от магистралите за последните 10 месеца.

„Ние имаме над 30 км, които сме въвели в експлоатация. Одобрил съм над 100 км ПУП за нови магистрали, включително довършване на „Струма“ до граничния пункт“, изтъкна министърът.

Шишков каза, че познава добре номинираният за регионален министър в проектокабинета „Денков-Габриел“ Андрей Цеков и смята, че той ще довърши започнатото от служебния кабинет.

Като неотложни задачи пред неговия наследник Шишков посочи довършването на магистрала „Струма“ и укрепването на свлачището пред тунел „Железница“.

Служебният регионален министър подчерта, че интензивно е работил за свързването чрез инфраструктурата на България с Европа. По думите му европейската свързаност на България е проблем, който назад във времето е бил игнориран.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук