Николай Нанков е зам.-министър в МРРБ. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

„Той е човек с натрупан опит и компетенции, които трябва да се използват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК. МРРБ има добър и компетентен екип. Личната вина е нещо различно от поемането на политическа отговорност. На мястото трябва да се намери подходящият човек. Смятам, че той е подходящият човек, на мястото на което се намира. Приемам всякакви идеи от целия екип, но решенията ги взимам аз. Аз съм готова да нося, своята и политическа, и морална отговорност“, коментира Аврамова.

Във връзка с пътния участък София-Своге, където стана тежката автобусна катастрофа, министърът обясни, че фирмата вече преасфалтира този участък. „Текат процесуално-следствени действия. Нека да изчакаме резултатите от следствието и този който има ангажимент да изгради този участък, ще го направи. Тече одитна проверка на целия път, все още не е готов докладът, когато стане, ще оповестим на всички. Гаранцията на този път изтича края на тази година. Много беше изговорено по темата. Нека да изчакаме“, заяви Аврамова.

Според нея ще има решение, което ще намери виновните и те ще си понесат наказанието.