Почти всички маски паднаха. Очевидна е маската на президента Румен Радев, очевидна е маската на ИТН. Когато водихме предизборната кампания с президента, аз вярвах, че той ще бъде този стабилизиращ фактор, когато започнем да правим промяната. Беше ясно, че ще настъпим интереси и очаквахме президентът да подкрепи промяната. Разривът настъпи, когато започнахме промените в газовите дружества. Аз се шокирах от унизителното отношение на президента към институцията МС, след инцидента на 3 март, когато замерваха с топки Кирил Петков, НСО не реагира, а президентът каза, че НСО не е длъжна да рине сняг.

Това заяви пред NOVA министърът на транспорта Николай Събев. 

"Когато има война близо до нас, се очаква да има стабилизираща позиция на президента. Вместо това той само атакува правителството от някое село. Интересното е, че президентът и ГЕРБ започнаха да говорят в синхрон в последните дни. Това също го отдавам на промените, които започнахме в газовия сектор. Ние не сме излъгали хората, защото това, което сме обещали, го правим. Естевено, че правителството не е безгрешно, но продължаваме да се борим", добави той.

"Аз съм последовател на възгледа за непрекъснатия стремеж за по-добър живот на хората. Този процес няма начало и край. На последните избори хората ясно заявиха, че вече искат да живеят в нормална държава. Този процес е започнал и необратим, независимо дали ние ще сме на власт. Следващата седмица могат да се случат неща, които да върнат България години назад. Аз смятам, че правителството има всички шансове да оцелее. Давам пример - икономиката е врастеж. Промените започват да се случват. Към момента възможността да мине вота е 60:40, но ние ще продължим да се борим. Няма да правим компромиси и да сключваме сделки", коментира министърът предстоящия вот на недоверие към кабинета.

"Последните 12 години е имало хора, които не са влагали произведните средства от държавата за общото благо на хората. Това са хората, които гласуваха за свалянето на Никола Минчев. Той е емблематичният пример. Ние ясно заявихме, че няма да правим сделки и да влизаме в договорки. Тези хора разбраха, че ние не се шегуваме и ще спрем корупцията. Тогава те решиха да ни махнат", разкри Николай Събев. 

"Промени в кабинета са абсолютно възможно, включително и за премиера Кирил Петков. Аз напускам, когато Кирил и Асен вече не са сцената, защото моето обещание е към тях лично, но ще продължа да се боря с мафията. Аз съм оптимист и мисля, че родолюбието ще надделее в парламента. Не мога да си представя как можеш да гласуваш с "Възраждане".

Нашата основна битка е нула толерантност към корупцията и върховенство на закона. Борисов казваше много неща последните 12 години и виждаме на какво дередже е държавата. Той не ни е обвинил само за войната в Украйна. Борисов остави държавата в тези феодални зависимости, с лоши пътища, лоши болници и лошо образование", завърши транспортният министър.