Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова попари политическите амбиции на бирения алкохолик Радан Кънев при това само с едно изречение. "Как ще коментирате случващото се с Реформаторите, който наричате РБ2, но до вчера бяхте с тях? Не знам защо мислите, че е оригинално. Не забравяйте, че нищо не започва от днес", заяви журналистката на Кънев.
"Колко сочат вашите сондажи за следващите избори? Ще успеете ли да вземете 1,8 или 2%?", попита го тя. "Ще се справим добре", опита се да се оправдае лидерът на новата партия "Нова република".
 

"Звучи като научна фантастика, че партията ви е силна. Убеждавате ме, че с това, което направихте допуснахте сериозна грешка. За каква единна десница говорите като вие вече сте разделени на три", попита го тя.

"Участвате в състезание по популизъм с програмата си - обещавате бомбастични заплати и пенсии", продължи тя. "Не, на всеки му спрямо заслугите", каза Кънев, но не обясни много за програмата на партията си.

"От първите ви редици има много хора от ГЕРБ, а се опитвате да се разделите от Борисов", продължи тя, доказвайки му как изменя политическото си мнение.

"Преди време казахте, че няма да подкрепите кабинет с премиер Бойко Борисов, но го направихте. Провалихте се в няколко къси спринта - управлението с ГЕРБ, историческия компромис и други, а сега призовавате хората да ви вярват. Един вид им казвате "Вижте провалихме се, но сега ни вярвайте", продължи Иванова.

"Ми, направих грешка. Може би още отдавна трябваше да разцепя РБ", клекна Радев пред бруталната истина, сервирана му от журналистката.

"Може би, да. Трябваше да го направите, все пак мъжете държат на думата си", скастри го водещата.