За нас не е важно да драматизираме ситуацията, а да разкажем на българите какво се случва. Това заяви в ефира на Нова телевизия и "Здравей, България" политикът от ГЕРБ Даниел Митов. 

"Опитваме се да действаме политически зряло и да показваме реалността. Истината е, че всяко нещо, което беше казано вчера, си беше изнесено с факти и ясни доказателства", добави той. 

"Вчера на пресконференция и г-н Биков, г-н Георгиев и г-н Гаджев обясниха как 2/3 от назначенията в служебния кабинет са червени. Радев връща модела Орешарски и БСП във властта, без да са спечелили изборите", каза Митов. 

Според Митов БСП с малки партизански отряди се опитва да превземе властта. 

"Уволняват се хора, които са професионалисти и са си вършили работата през годините. Това не са калинки", каза още той.

"В България се извършва преврат. Не може един служебен кабинет да се занимава с нещата, с които се занимава в момента. Тук не става въпрос само за уволнения и назначения, а за дългосрочни политики, които те са заложили", смята Митов. 

"Подозренията, че този кабинет се гласи да остане повече, може да се окажат верни, особено като се гледа как действат и с ЦИК", казва той.

По думите му никой не си дава сметка, че приетото изборно законодателство ще доведе до сериозни изборни проблеми и има шанс да се стигне до касиране на вота. 

"Цецка Цачева със сигурност щеше да е по-добър президент от Румен Радев", категоричен е той.