Връщат се фигури от времето на Орешарски. Започваме да виждаме, че служебният кабинет започва да си действа като предизборен щаб на Радев за президентските избори. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Не разбирам смяната на шефовете на НАП, на ДНСК, на Митниците. Чисто политически е ясно какво се случва. Връщат се фигури от времето на Орешарски... Служебният кабинет не трябва да се опитва да овладява държавата, не може да прави такива радикални промени“, подчерта той. 

„Няма доказателства за подслушванията. През годините – като дойдат избори, веднага едни и същи хора излизат да обясняват за подслушвания и после нищо не се доказва. Ген. Атанас Атанасов може да говори много, но не го е направил, защото не е в негова полза. Но много често, точно преди избори, излиза с подобни твърдения, които се оказват неверни. 

Това ще се окаже поредната фалшива новина. Няма как да се заметат следи, както се твърди. Нека се направи проверка. Няма как да са подслушвани политици от опозицията. Няма съд, който да разреши такова подслушване, масово”, подчерта Митов.

„Всички са в изолация в парламента. Ако само ГЕРБ беше в изолация, другите можеше да съставят кабинет. Партиите ще трябва да започнат да дават заявка, че след изборите ще има правителство. Демокрацията е разговор, а не крясъци.

В предишната кампания се създаде среда, така че всички се изолираха и не успяхме да влезем в диалог. Държавата не може да стои дълго време без стабилен кабинет“.