За мен това, което тръгна в последно време, което е важно и гражданите трябва да видят, са първите действия на служебния кабинет. Веднага след назначаването му виждаме няколко знакови действия. 

Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

"Назначиха жена на Божков в администрацията. Така приближени на олигарси, чрез президента, добиват позиции в държавата", каза той. 

"Виждаме знакови и много странни назначения. Ще видим дали има чистка, но ние ще се противопоставим на това да се уволняват професионалисти", заяви Митов. 

"Вижте вчера новоназначения шеф на НАП. Това е много екзотичен избор. Това, че е културист не ме притеснява. Притеснява ме точно смяната с шефа на НАП и второ, той е продал фирма на подставено лице от т.нар вечни длъжници", обясни той.

"Хората си го кръстиха този кабинет - "Шанс за Орешарски 2"", смята Митов. 

"Вкарваме олигарсите, живеещи в България, в администрацията. Основателката на партията на Божков все пак е назначена на отговорен пост в МВР буквално онзи ден. Тепърва ще започнат да излизат връзките в цялата конфигурация. Аз бих бил на мястото на някои хора, доста предпазлив в ентусиазма си", каза той. 

По думите му ГЕРБ показва каква посока поема с новите си назначения в партията. "Аз съм човек с ясна биография и съм седял в дясното пространство", обясни политикът. 

Митов запита избирателите в столицата, които са гласували за "Демократична България" дали са очаквали, че гласът им ще бъде предоставен директно на президентът на БСП. 

"Техният вот е даден на разположение на президента на БСП. Кабинетът, който е подкрепен в момента, е и кабинет на БСП. Социалистите не могат да влязат по друг начин във властта, затова го правят през задния вход", подчерта той. 

Според Митов вече част от думите на Илчовски си личи, че са лъжа. "Не мога да си обясня как може да се доведе човек, който ще разкаже някакви неща, който нямало значение лъже или не, то после щяло да се установи".

По думите му ерозия в ГЕРБ няма, а партията му е първа политическа сила: "Надявам се, че след следващите избори ще се види, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и не е редно да е в изолация", каза той. 

"Най-голямата грешка на политическите ни опоненти е, че говорят, че ГЕРБ се разпада", смята Митов.