Тази седмица Александър Бойчев, който е пиар на „Продължаваме промяната” (ПП), забърка голям скандал. Той се разкрещя и обижда в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова.

Веднага след случилото се скандалът се разгоря, а дори Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с коментар.Това направи и политическият пиар Нидал Алгафари. В личния си фейсбук профил той даде безценни съвети на Александър Бойчев.

Редом с това обаче Алгафари предупреди, че съвсем скоро може да станем свидетели на „Политически Правилното“ мълчание на агнетата.

Ето какво написа Алгафари в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Разбирам негодуванието на ПР-а на ПП към журналистите от Нова телевизия. Как може да си позволяват да задават въпроси на некомпетентни народни представители? Това направо е безобразие. 

И за няма такива своеволия от страна на журналистите на Нова телевизия, предлагам на ПР-а на ПП да изготви списък с компетенциите на народните представители от ПП. И след като е изготвен, същите тези некомпетентни избраници да се изказват в комисиите или от трибуната на народното събрание само в рамките на компетенциите си. 

Малко се притеснявам, че тогава в залата на храма на демокрацията може да ни оглуши "Политически Правилното" мълчание на агнетата. 

Любопитството ми още от сега стига до кресчендо за компетенцията на класикът произнесъл следните слова:

"Ето ги новите, бели звезди, имате много красиви бради, само да питам, не ми се сърди пееш ли или некой пърди? Иди в „Черешката“, и им сготви мое’ изкараш и некви пари Неколко глупости, произнеси за изненада – се обеси."

И сега един съвет към ПР- на ПП.

Драги ми ПР,

една от първите задачи на компетентен ПР е да научи подопечните му да участват по теми по които имат някакви, макар и частични знания. 

Второ, като не знаят отговор на зададен въпрос, да си признаят, че не знаят или не разбират от темата или не е тяхната компетенция. 

Инак ще ти припомня, драги ми ПР на ПП, за една анкета направена в студентското предаване "КУ-КУ".  Попитахме случайно минаващи "Правите ли метрампаж?". На отговорите много се смяхме и ние и целият български народ.

Не ставайте за посмешище!“.