Правителството трябва да подаде оставка и да даде възможност на хората в България да изберат онези, които да им върнат достойнството и да защитават националните интереси. Това заяви депутатът от ОДС Надежда Михайлова в началото на дебата по вота на недоверие към правителството, внесен от опозицията.
Това е вот за нанесените материални и морални щети заради провала при усвояването на еврофондовете. В резултат на Вашето управление, г-н премиер, България получи най-тежкия доклад за страна- член на Европейския съюз, обърна се тя към Сергей Станишев.
България е жигосана с такъв печат, че трябва да минат години, за да възстановим репутацията на България. БСП услужливо забрави за имотите на царя, за яхтата край Монако, на която си почиваха двама министри и двама представители на престъпния свят, показните убийства и отвличанията на цели семейства. Това, което дразни най-много хората не е дори огромната финансова загуба на страната, а истински се вбесяват от арогантното поведение на правителството, нежеланието на поне един министър а да каже “Извинявайте!”, заяви Михайлова. /БЛИЦ