Казусът на Кирил Петков не касае само него, а всички българи с двойно гражданство. Те нямат право да се кандидатират за високи публични длъжности и това е проблем от гледна точка на Конституцията. Въпросът е защо Конституционният съд се произнесе две седмици преди изборите.

Стрелбата на статуквото срещу Кирил Петков дава отговор на въпроса. Има политически привкус. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+.

Когато човек се бие срещу статуквото, му се случва това. На мен ми се случи същото, когато се изправих срещу Фандъкова в София на местните избори, допълни тя, визирайки решението на съда по делото, което Манолова заведе заради над 900 фалшифицирани и поправяни протоколи от секционни комисии по време на местните избори в София.

Проф. Киров: Има основание за импийчмънт на Радев, иде перфектна административна буря заради Петков

Манолова бе категорична, че състоянието на Топлофикация София, която не може да си покрие задълженията и заради това могат да спрат доставките на природен газ в страната, е резултат от управлението на ГЕРБ в София и в цялата страна.

Корупцията и далаверите, за които Фандъкова си затваря очите, доведоха до това столичната топлофикация да има 1,067 млрд. лв. дългове.

Ковачки купуваше евтино от дружеството и бавеше плащанията, а продаваше скъпо, като генерираше огромни печалби, каза тя. В основата на всички проблеми, които в момента се струпват на служебния кабинет, са ГЕРБ и ДПС, Борисов и Пеевски, които управляваха заедно негласно и неявно.

Ние сме категорична спирачка срещу опита на статуквото да се реставрира. Главният прокурор Гешев и прокуратурата пазят бившите управляващи. Крайно време е политическите лидери и формации да бъдат съдени по делата им, а не по това, което говорят, заяви Манолова.

Ще се носи наказателна отговорност в енергетиката. Наистина трябва съответните органи да направят истински проверки за спекулативните сделки на енергийната борса, от които цената на тока за бизнеса скочи до над 400 лв.

Алгафари за Петков и Радев: Долно, като да изнасилиш някоя жена и да ѝ кажеш, че не си знаел, че не иска

Сметките за ток на бизнеса през ноември ще бъдат три пъти по-високи. Токът за домакинствата от догодина ще бъде с 50 % по-скъп. 100 % по-скъпо ще бъде парното, природният газ също се повиши от 24 лв. на 124 лв.

Призовавам за пореден път енергийния министър да покаже фирмите и търговците, които купиха евтиния ток от АЕЦ „Козлодуй“ и спечелиха десетки млн. лв. от износа му.

Хората искат да знаят кой забогатя на техен гръб, каза Манолова.По думите й България трябва да държи на своя национален интерес и да си изгради ядрените мощности на площадката в Белене, както и нови реактори в АЕЦ „Козлодуй“, за да си гарантира страната ток за икономиката и бизнеса и да може да изнася електроенергия с добри печалби.

Манолова посочи, че критиците на ядрените мощности са посочвали по време на референдума, че токът щял да стане 100 лв., но в момента токът е вече над 450 лв. и за толкова години новите реактори биха се били изплатили.

Тя определи заповедта за въвеждане на „зеления сертификат“ като нелогична. Трябва да бъде дадена възможност на хората с антитела, както и тези които са преболедували, но не са в регистъра, да получат сертификат, заяви още Манолова.