Нахалството на "Да, България" няма край - пуснали петиция в интернет за довършване на Хемус. По този повод министър Нанков пусна този пост във фейсбука си като им благодати за неочакваната подкрепа, поправя им числата в петицията и изразява надежда да ни подкрепят и за довършването на Струма през Кресненското дефиле:

"Вчера получихме неочаквана подкрепа за довършването на АМ Хемус. Само 3 дни след като дадохме старт на изграждането на участъка от Ябланица до Боаза, партия “Да, България” стартира Кампания за построяването на АМ Хемус. И организира петиция. За да допринесем и ние към кампанията, призоваваща за прозрачно отчитане на напредъка, предлагаме публикуваните данни на сайта на кампанията да бъдат променени с верни:

1. Дължината на АМ Хемус е 425 км

2. Изградените до момента са 177 км

3. В периода 2010 – 2015 са изградени 21.158 км

4. Остават да се изградят 248 км, като по всички етапи на оставащото трасе се работи от осигуряване на проектна готовност до строителство.

Иначе благодарим за кампанията и за одобрението на подхода ни да възлагаме строителството на малки лотове за изпълнение. Благодарим им, че одобряват и плановете ни за финансиране със средства от държавния бюджет - направихме всичко възможно да стартираме ТОЛ системата и да събираме такси от нея.

След тази кампания няма как да не сме убедени, че ще ни подкрепят и за довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле."