Десислава Атанасова от ГЕРБ написа критичен коментар по повод поведението на представителите на "Продължаваме промяната" и консултациите при президента за съставяне на правителство. Както БЛИЦ писа тяхната среща с държавния глава трябваше да започне в 13:00 часа, но впоследствие стана ясно, че ще бъде отложена. 

От "Дондуков" 2 с първи коментар след прецедента, сътворен от ПП

"А*- отборът" така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността.

Нямат представя какво представлява разделението на властите в България и какво е мястото на президентската институция в осъществяването на публичната власт.

ПП имат фундаментално неразбиране за начина, по който функционира демокрацията в парламентарната република и каква е конституционната уредба.

"Няма да успеят днес" е неадекватно "извинение" за неучастие в конституционна процедура, предвидена в основния закон, а нейното нарушение нарушение е рецидив.

Процедурата по консултации, връчване и изпълнение на проучвателни мандати, гласуване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия между две от трите власти и президентската институция, която изпълнява ролята на балансираща, неутрална власт. Това не е нещо, на което можеш просто да не се явиш, да си намериш извинение, да не изпратиш представители за разговор.

*А - да се чете аматьори

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!