Предложеният от Слави Трифонов за министър-председател Николай Василев е все по-близо до сбъдването на детската си мечта. И ако си мислите, че тя е да управлява от „Дондуков 1“, то в грешка сте, пише tribune.bg.

Архивите са запечатали, че Василев иска да стане космонавт. Може би затова лидерът на „Има такъв народ“ ни обясни днес от телевизионния екран, колко важно е България да бъде член на Европейската космическа агенция.

Трифонов дори обяви, че приоритет на правителството му е да изпрати мъж и жена, които да са първите български астронавти в НАСА. Дали именно с това Слави не е привлякъл Василев да застане на чело на кабинета му?!?

Слави Трифонов заяви, че е време да започнем да гледаме нагоре, към звездите. Обясни няколко пъти колко е важно за управлението на страната ни владеенето на езици. И ето: хобитата на предложения за министър-председател са точно тези – астрономия и лингвистика.

Чудесно, ето го и първият кандидат за изпращане в космоса! Търсят се още двама - една жена и един северномакедонец. Василев би могъл да се превърне в първия премиер изпратен в космоса, а защо не и първия управлявал от там. Така ще успее да сложи в малкия си джоб Ричард Брандсън, горкият американец се бръкна с цяло състояние за историческият си полет.

За какво още мечтае Василев? За Мадона. Да, тя е била еротичната му фантазия, когато е бил на 20 години.

От отговорите на блиц въпросите става ясно, че Василев е мъж зависещ от жена си, който дава назаем и пари, и доверие, и казва „ДА“ когато вярва. По професия инвестиционен банкер той държи парите си в България, като по-голямата част от тях са евро, а по-малко в долари.
Описва някои от българските лица в политиката така: Сакскубурготски като уникелан, Бойко Борисов - „твърд“, Станишев като перспективен, а Костов като разсърден.

/бел.ред. Към 01.2005 година Сакскубурготски е премиер, Борисво – Главен секретар на МВР, Станишев – председател на ПГ на „Коалиция за България“ , а Иван Костов лидер на Демократи за силна България, а смият Василев е министър на транспорта и съобщенията/
Дали 16 години след това интервю Василев още мечтае за космоса, дали продължава да дава назаем доверие, предстои да разберем .....

Интервюто вижте ТУК