Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нинова: 2021 г. е годината на професионалистите в икономиката и финансите

https://blitz.bg/politika/ninova-2021-g-e-godinata-na-profesionalistite-v-ikonomikata-i-finansite_news788448.html Blitz.bg

Това правителство няма как да възстанови доверието, то е на финала си, подчерта тя

София, България 19 Дек. 2020, 18:45 1815 прочита 8 коментара
За нас най-важното е да гледаме напред след края на Борисов и само ние имаме реални предложения за решение на проблемите с грижа за хората. Това каза пред Дарик радио лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Проблемът понякога не е в мерките, дали краткосрочно или дългосрочно ще затворим. Проблемът е в доверието. Не им вярват. За да се реши проблемът, трябва да се възстановява доверие. Това правителство няма как да го възстанови, то е на финала си. Доверието ще се възстанови с парламентарните избори, с нов кредит на ново управление.

За нас най-важно е да гледаме напред след края на Борисов какво. Какво правим в здравеопазване, в образование, в икономика, в социална политика, демографска политика. Това е вече перспективното за България.

Ясно е, той си отива. Всичко го критикуват. Добре, но кажете - болниците ще бъдат ли търговски дружества, какво ще правим с онлайн обучението? Как ще въвеждаме високи технологии.

Изкуствен интелект навсякъде чука на вратата. Бъдещето как е, ще говорим за водната криза вероятно? Ето това липсва в момента - реални предложения за решение на проблемите с грижа за хората. Претендирам, че ние от БСП отдавна предлагаме такива", подчерта още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова коментира и водната криза. "Първо, по времето на ГЕРБ се нарязаха и продадоха на скрап "Напоителни системи". Голям удар върху ВиК сектора и българското земеделие. Първа стъпка и първа задача - възстановяват се "Напоителни системи" с държавни пари и стават държавна собственост", изтъкна още тя.

Лидерът на БСП обърна внимание, че вероятно ще се ремонтират язовирите. "Въпросът е за собствеността и контрола. Ние смятаме, че водата е национално богатство и че трябва да бъде изключително държавна грижа. Какво като се ремонтира язовира на един концесионер, на който му е дадена дългосрочна концесия.

Той отглежда вътре риба, не изпълнява изискванията за поддържане на язовира и при по-големи валежи той къса стената и залива Мизия, Липница и Крушовица. Даването на концесии на язовири крие лобистки, частни интереси, кражби и корупция. Трябва там да пипнем", допълни още Нинова.

"Третото е водопреносната мрежа в градовете, пречиствателните станции", коментира още Нинова. Тя припомни, че БСП са предложили средства в държавния бюджет, които да се вложат във водопреносната мрежа.

"ВиК сектора в нашата програма е изключителен приоритет заедно с още няколко инфраструктури национални: железници, плажове, ВиК сектора, енергийната инфраструктура", заяви още Нинова.

8 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам