Главният прокурор Иван Гешев върна предложението за внасяне на искане в Народното събрание (НС) сваляне на имунитета на Делян Добрев. Това съобщиха от прокуратурата.

Ето какво заявиха от там:

Главният прокурор на Република България върна предложението за внасяне на искане в Народното събрание (НС) за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-ото НС, на Софийската градска прокуратура.

Същото не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на народен представител.

Предложението, изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ на Софийска градска прокуратура, бе отправено до главния прокурор Иван Гешев в края на месец май 2023 г. във връзка с досъдебно производство, по което народният представител Д. Д. е обвиняем за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

БЛИЦ припомня, че тази седмица Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов. Малко по-късно лидерът на ГЕРБ каза, че няма да даде имунитета си доброволно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук