"Имаме информация и искаме да попитаме вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и и политически длъжности? И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид, в който се е подписал господин Борисов под нея, след разбиващите коментари на всички професионални гилдии".

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че се отказва от смяната на националния празник, както е заложено в общия проект за промяна на Конституцията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Тя уточни, че не е ясно какво смята да прави ГЕРБ-СДС.

"Ние чуваме само кулоарна информация, че ще си оттеглят и други, т.е, че Борисов няма да подкрепи и другите две предложения за конституцията", обясни Нинова.

"Ако това е така, това означава, че цялото предложение за конституция е прах в очите, ако се оттеглят и от другите предложения", коментира Нинова.

Соцлидерката отново призова и президентът Румен Радев да представи свой проект за промени в Конституцията. И се закани, че парламентарната ѝ група няма да даде нито един глас за промяната на основния закон.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук