„Вас, граждани, ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов“, с тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова започна изказването си на днешното парламентарно събрание.

БЛИЦ припомня, че думите й са по повод това, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа.

Нинова показа решение на МС, в което са определи списъците на пътищата, по които да се плащат винетки.

„Днес Борисов се опита да прехвърли отговорността от себе си и да я прехвали на АПИ. Но това решение е на МС“, заяви Нинова.

БЛИЦ уточнява, че по-рано днес преди заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов нахока шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски, защото му „правят глупави номерца, заради които изкарват хората на улиците“.

Директорът на АПИ е изпратен да бъде глашатай по селата да обяснява, че няма да има винетки. С това Борисов ни върна в средновековието. 

Сигурно знаете, че в Средновековна Англия е имало длъжност „глашатай“, който е обявявал управленските решения на хората.

Днес сме 21-ви век, а България под ръководството на Борисов се връща в Средновековието“, отсече Нинова.

Лидерът на БСП се обърна и към министър-председателят с думите: „Само че, господин премиер, вие взехте това решение, затова е хубаво вие да тръгнете по селата и да се обяснявате на хората дали ще има винетки и ще бъдат глобявани“.

„Хората, имайте достойнство. Не може да ви викат и мачкат, а вие да мъчите и да казвате „Слушаме, господин премиер!“. 

Имайте смелост да му кажете в очите „Това, което го правим, го правим по ваше нареждане“, така лидерът на БСП се обърна към шефа на АПИ Георги Терзийски.

Борисов изгони и се закани на шефа на АПИ заради винетките, а той...

Сега отново ще си измият ръцете с вас, за да може едноличният управител да бъде в бяло. Той лъже и винаги излиза спасителят и обединителят, а той стой в основата на всичко това“, каза още Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!