Няма да крепим кворума на такова мнозинство. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на ръководството на ПГ на „БСП за България“ и Изпълнителното бюро на партията, предаде „Фокус“.

„Няма да се регистрираме освен в определени случаи. Внесли сме исканията на протеста", каза Нинова. По думите й БСП ще бъде в зала само за отмяна на данъка върху старите коли, отмяна на екологичната такса за дрехи втора употреба, увеличаване на пенсиите чрез преизчисляването им, намаляването на заплатите на политиците и увеличаване на помощите за деца.

„Това са нашите предложения, но и част от исканията на протеста, които сме внесли повече от месец. Това са единствените случаи, които ние ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания“, подчерта Нинова и поясни, че парламентът е мястото, където трябва да бъдат изпълнени тези искания. Тя уточни, че БСП продължава както досега. „Няма да се регистрираме за кворум. Групите ни, които обикалят страната в разговор за хората по „Визия за България“ продължават. Ще се върнем всички, ще се регистрираме за кворум, само при условията, които ви казах“, допълни Нинова. По думите й тогава ще има регистрация и участие в залата.

„Дотогава оставаме на сегашния режим“, посочи още лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!