Ние не воюваме с президента и президентската институция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите с държавния глава.



"Благодарим за поканата за консултациите. Пожелавам ви нашият екип на вас, на г-жа вицепрезидента, на целия ви екип здраве и успешна година и добра година за България. Бих искала преди да говорим по темите, които поставяте да разсеем едно внушение, което съществува в публичното пространство. Ние не воюваме с президента и президентската институция", каза Нинова.



Тя призова и за мнението на президента по тази тема. 

"Не искам да разсейвам нищо, защото ние, с г-жа Йотова, никога не сме давали повод за отношение или раздор с БСП", отвърна Румен Радев.

"Напротив, навсякъде в страната имаме радушно посрещане и комуникация със социалистите. Избрани сме от БСП и сме поели ангажимент да представляваме тези хора в надеждите им за по-справедлива България и никога не сме отстъпвали от това", допълни държавният глава.

"БСП категорично и в годините е защитавала машинното гласуване като гаранция за честни и неопорочени избори. И смесването на вота с машини и хартия е отстъпление от този принцип", каза Нинова.


Снимки Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Активна регистрация за вота като гаранция за изчистването на избирателните списъци от мъртви души, иска още БСП. Както и видеонаблюдение.

БСП подкрепя идеята за създаване на избирателен район за българите в чужбина. Гласуване по пощата е възможно само, ако има активна регистрация. Иначе би било само добро пожелание", обясни Нинова.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!