Срещи в 22 общини и 24 населени места направи за по-малко от две седмици новият координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова през август.

Тя разговаря на място с всички структури на партията в региона и очерта приоритетите и основните проекти за общините, които ще движат развитието им занапред.

Само преди броени седмици Изпълнителната комисия на ГЕРБ й гласува доверие и реши именно на Ангелкова да възложи отговорния пост в този стратегически важен регион – място за бързо мислещи и решителни хора.

В нейна подкрепа са и тримата й заместници - народните представители от ГЕРБ Валентин Милушев и Мартин Тинчев и кметът на с. Петърч Борислав Борисов, които също се включиха в повечето от срещите.

Последните срещи бяха с хората от Бели Искър, Мала църква, Маджаре и Говедарци. Оживената дискусия там се насочи към големия потенциал на еко- и планинския туризъм през четирите сезона, както и към традициите в обучението на планинските водачи.

Местните експерти изтъкнаха уникалната възможност чрез екомаршрут да се свържат четирите населени места с Рилския манастир, който е обект под закрилата на ЮНЕСКО.

В дебатите с ръководствата на ГЕРБ в Костенец, Долна баня и Самоков пък фокусът бе поставен проектите за развитие на инфраструктурата, които са изключително важни за бъдещото развитие на Самоковския край като стопански и туристически център.

С поддръжниците на ГЕРБ в Ихтиман, Горна Малина и Елин Пелин доминираха въпросите за насърчаване на местната икономика и теми за повишаване жизнения стандарт на хората, особено на младежите и младите семейства, които искат да се задържат тук.

Важно е да дадем стимул на младите хора и те сами да видят бъдещето на семействата си в България, каза Ангелкова.

В Златица, Пирдоп, Антон, Мирково и Копривщица подробно бяха коментирани ангажиментите, които пое ГЕРБ в управленската си програма за насърчаване на социално-икономически растеж на областта. В този дух преминаха и разговорите с общинските ръководства на ГЕРБ в Ботевград, Правец, Етрополе, Драгоман, Годеч, Божурище, Сливница, Костинброд, Своге.

Областният координатор подчерта навсякъде, че партията трябва все по-упорито да съдейства за разкриване на нови работни места и за реален растеж на местната икономика, което да подобри начина на живот на местните хора и възможностите им за инвестиции в образованието на децата им.

Заставайки лице в лице с хората, Николина Ангелкова неизменно изтъкваше колко е важно да се работи прозрачно и честно за решаване на проблемите. Ако един проект не може веднага да се изпълни, трябва да се обясни на хората кога това ще може да е факт и какви стъпки предстоят, за да се постигне резултата.

Без популизъм и празни обещания, нужни са реални действия и хората сами ще се убедят, че полагаме усилия, за да живеят все по-добре и това ще стане, коментира областният координатор на ГЕРБ. София област има голям потенциал и той трябва да бъде развиван заедно с местната власт.

Този открит диалог ще продължи и занапред, защото дава директен контакт с човешките съдби и належащите проблеми, които са били пренебрегвани в миналото, бе нейната позиция, разбрана от хората.

„Разчитам изключително много на Вас, за да бъдем като един отбор и да реализираме всичко, което смятате, че е важно за просперитета на Вашата община.“ С тези думи Николина Ангелкова неизменно приветстваше присъстващите.

Някои наричат това чуваемост между структурите, но за хората, които познават Ангелкова, знаят, че това е и стилът й на живот, на професионализъм и дори на личен темперамент – чувайки предизвикателството да търси светкавично вариант за ефикасно решение.

„През август очертахме приоритетните проекти. През септември срещите в областта продължават с график на стъпките за решаването им“, анонсира координаторът на ГЕРБ за София област. Какво я очаква? - нов маратон от срещи в 22 общини и в поне 24 населени места. Със съмишленици!