Председателят на 45-то Народно събрание Ива Митева ще води листата на "Има такъв народ" в Разградския избирателен район за предстоящите избори.

БЛИЦ припомня обаче, че едва преди ден Митева продължи с политиката на Слави Трифонов и не издаде дали ще бъде част от листата на партията му

"Поддържам връзка с колеги от партията. Не зная какво става с листите, самата аз не зная дали ще участвам в тях", бяха думите й, а днес вече е водач на такава листа.

Формацията на Трифонов регистрира в понеделник в РИК листата си с кандидати за народни представители. Документите бяха внесени от областния координатор Мария Господинова, заедно с част от кандидатите.

Втори в листата е д-р Алпер Мурадов, а трети - Радослав Бойчев. Следват ги Мария Господинова, Румина Първанова, Ирена Колева и Мартин Капралов.

Областният координатор заяви, че всички в листата на ИТН за Разградска област са млади хора, висшисти и специалисти в различни области.

Тя подчерта, че ще водят спокойна кампания, с много срещи. Няма да бъдем агресивни, а ще сме сред хората, допълни Господинова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Слави Трифонов разкри със своя публикация в социалната мрежа, че няма да се кандидатира за депутатско кресло за следващия парламент. Той обаче призна, че се цани за друг висок пост, но реши както винаги да запази мистерията около тези си стремежи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!