11 лева е висока партийна субсидия и може да се редуцира с лев-два-три, но изведнъж да се свали до 1 лев е тежък удар по партиите. Много партии така ще изчезнат. Това заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в предаването "Тази събота" по bTV.

"България няма нищо общо с американския модел. Ситуацията е - "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак", разкри професорът.

"Инвеститорите бягат от България. Причината е несигурността в законодателството. Не само българските, но и чуждите инвеститори бягат от българската бизнес среда", каза още проф. Герджиков.

Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор. Според него няма нищо лошо в срещите на държавния глава с магистрати по повод избора на нов обвинител. „Властите в България са разделени, но това не означава, че не трябва да има диалог между тях”, заяви Герджиков.

„Сотир Цацаров е един много добър главен прокурор, макар че получава атаки оттук и оттам, която е естествено, когато си на такава позиция”, смята правистът, според когото новият обвинител трябва да прилича на своя предшественик.