Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември депутати от БСП - Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, не подадат оставка. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ изпълнителния й директор инж. Мирослав Мазнев.

Според Камарата искането на депутатите от БСП за независима експертиза на качеството на строителството на магистралите уронва престижа на бранша. В отговор от БСП излязоха с контрадекларация, че всички техни депутати ще се подпишат под искането до АПИ.

"В това искане ние виждаме поредните популистки политически движения, които изпълнява един политик. Тези обекти, върху които се настоява да се извършва този контрол, са финансирани по европейски програми. При тях контролът освен български има и европейски институции, които са работили, са контролирали и одитирали. Възможно е и да има някакви пропуски, но като цяло, безспорно в дадени участъци е възможно да е допуснато, винаги знаете, че при ремонт, при строителство, не всеки един елемент може да бъде прецизиран безкрайно добре, но като цяло тези обекти са завършени в необходимото качество и те отговарят на законовите изисквания", допълни Мазнев.

Той не разбира защо се иска проверките да бъдат извършени от европейските лаборатории и институции и защо тези проби не започнат да се извършват първоначално с българските строители.