В новата сграда на МВР ще бъдат настанени главните дирекции “Криминална полиция” и “Досъдебно производство”. Строителите от “Главбулгарстрой” обещават да завършат до юли първия етап от проекта, който е осигурен с целеви средства на МВР в размер на 20 милиона лева, съобщиха от ведомството.
Вторият етап включва укрепването на друга сграда, която е започната на същото място още преди двайсет години, но поради липса на финансиране строежът е бил замразен. Тя ще бъде укрепена по съвременните противоземетръсни изисквания, с нова фасада и дограма, както и с ново функционално вътрешно разпределение.
На терена, който е наречен “Обект 314” и се намира в района на Академията на МВР, в бъдеще могат да бъдат разположени основните полицейски структури, което значително ще подобри взаимодействието в работата им. От фирмата-изпълнител уверяват, че дори да не се намерят достатъчно средства в МВР за пълното завършване на стария строителен обект, криминалистите и разследващите полицаи ще могат да се пренесат в новата сграда още през лятото. /БЛИЦ