41 497 лева са стрували на данъкоплатците хотелите , които депутатите ползват, докато обикалят страната. Това става ясно от справка за командировките на избраниците в границите на България, която "Телеграф" получи от парламентарната администрация по закона за достъп до обществена информация.
Справката е за първите шест месеца на годината и показва, че за визите на парламентаристите в провинцията са отишли близо милион лева. Пътешествията им по пътищата на страната са коствали на бюджета на Народното събрание  712 980 лева. В сумата са включени разходите за дневни и квартирни на депутатите. Както и парите за бензин , които парламентът покрива в случай че народните представители ползват собствените си коли. В сметките обаче не влизат разходите за гориво, които правят служебните автомобили на Народното събрание , докато возят избраниците.
Половината парламент прекарва голяма част от времето си в командировки , става ясно още от справката. Тя показва, че за периода от 1 януари до 1 юли 2008 г. 116 избраници са изкарали поне по два месеца в обиколка из страната. Класацията води атакистът Христо Попов. Човекът на Волен Сидеров е взел 1910 лева дневни. Таванът на разходите за гориво , които парламентарният бюджет покрива за депутат от Варна , е 5000 лева за три месеца. Шестима депутати нито са ползвали служебни автомобили , нито са вземали пари за командировъчни , сочат още данните на парламентарната администрация. Сред тези, които не са пътували из страната са Анастасия Мозер, Екатерина Михайлова, Антоанела Понева, Касим Дал, Кирил Добрев, Веселин Близнаков. Пари за командировъчни и път не са вземали и парламентарният шеф Георги Пирински и  лидерът на ДПС Ахмед Доган. Техните имена не фигурират и в списъка с хората , ползвали служебните автомобили на парламента. /БЛИЦ