Коалиция "Патриотичен фронт" издига Валери Симеонов и Цветан Манчев, БДС Радикали за кандидати за президент и вицепрезидент за изборите на 14 ноември. Коалицията се състои от НФСБ, БДС Радикали и Целокупна България, дадена е подкрепа от Общество за нова България с председател Маргарит Мицев. Те бяха представени в централата на партията Раковска 134 от зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев.

Валери Симеонов призова за обединяване на патриотичните сили в България, тъй като, когато не са обединени патриотичните сили, търпят спад в подкрепата на електората. Поехме ангажимент и гледаме като дълг към България и на второ място към коалиционните партньори, ако обединението не се случи сега, ще се случи в бъдеще, уверен е Симеонов.

Накратко Валери Симеонов изброи президентските правомощия и посочи какво са те за него. Представителни функции, определени от Конституцията, като най-сериозните правомощия са да олицетворява единството на нацията, обръщения, изявления към народа и НС, правото да назначава дипломатически представителства, военни сили, утвърждаване на ръководителите на службите за разузнаване. "Не виждам с какво могат да се похвалят до момента издигнатите кандидати президентски двойки, като хора с каузи в сегашния си живот, а не по визия и думи", коментира той.

Симеонов изброи и какво са свършили НФСБ - повишаване на пенсиите със 110%, повече от два пъти, оградата на границата с Турция, макар да е била критикувана от служебния кабинет, по думите на Симеонов, предадена е в добро състояние, а отговорността е на областните управители. Той добави борбата с монополите и картелите със законопроекти, промени в наредби.