Ще разберем дали ПП-ДБ са разбрали къде са, или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора и сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза.  Ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира предложения от Бойко Борисов план за обсъждане и приемане на коалиционно споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

След като видим какво ще правят, ние ще преценим кое как ще подкрепяме, уточни Пеевски.

За ДПС е важно да има правителство. Държавата не трябва да бъде хвърлена в криза. А за всичко друго – регулатори, избирани със 160 гласа, какво ще бъде, това са бъдещи преговори, които трябва да се водят, допълни той.  

Сериозните мъже и сериозните партии трябва да седнат сериозно да преговарят и да направят стабилно правителство. Това трябва да бъде в името на България. Партийните пристрастия и всякакви такива нажежавания трябва да се оставят настрана, подчерта председателят на ПГ на ДПС.

Гледам вчера премиера, който е почти в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие. Той е просто един назначен премиер от парламента. Да остави лидерите на партиите да преговарят и  да не прави неща, които могат да бутнат държавата в криза, настоя Делян Пеевски.

Не е сериозно един премиер да казва – това „да“, това „не“, без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа и мислех, че за тези 9 месеца е станал по- мъдър, но вчера не го видях това, а напротив, обясни той.

Изборите винаги са вариант. За ДПС това е чудесен вариант – ние сме готови за избори 2 в 1. Но не е добре за държавата. Ние трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове, видяхте какво беше през тези години, това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и  хората, след това слагаме на второ място партийния си интерес. Нека го направят и другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България, призова председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук