Това, което сме обсъдили с Изпълнителния съвет на ПП е, че съставът няма да бъде променен. Тази вечер имаме пак среща. Ние сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Това заяви вече отстраненият с вот на недоверие премиер Кирил Петков по повод очаквания мандат за ново съставяне на правителство.

"Не искам да говоря за конкретни министри, докато нямаме подкрепата на независими депутати, за които се надяваме да продължим, да видим дали има такъв шанс, не искам да влизам в конкретика", посочи Петков по повод освободените министерски кресла на депутатите от ИТН.

По повод думите на Тошко Йорданов, че ИТН няма да преговаря, ако той е начело на кабинета, Петков контрира:

"Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори – самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, самият Костадин Костадинов, както и Слави Трифонов – самият той. До колкото знам Тошко Йорданов не може да направи и една стъпка без да има позволение от Трифонов. С всички останали сме готови да разговаряме", посочи Петков.

"Няма смисъл българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието все още може да управлява средствата, вместо те да идат при хората. Както беше до сега опита от ИТН. Време е България да извоюва възможността да има правителство, което да работи за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е едно средство, за да се повиши стандартът на живот на хората", каза още Петков.

Относно оръжията той каза: „Не е имало директен внос от България за Украйна”.