За хората, които ме познават, знаят какъв партиец мога да бъда аз. Това е моят начин да дам знак на хората, че тук всичко е чисто и, че при тези хора всичко е чисто.

Това заяви в ефира на „На фокус“ депутатът от ПП Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.
 
„Решението ми ще си заслужава, ако постигна това, което искам. Със сигурно има смисъл. Ако има място, където може да се направи нещо, то това е там“, каза той.
 
„Свикнал съм нещата да стават много по-бързо. Тук нещата зависят от повече хора, стават по-бавно и това ме ядосва. От друга страна, такива са нещата, резултатите ще се видят, трябва време“, заяви Хазарта.
 
„Когато има обединение от различни хора, е нормално да спорят. Който изложи по-добрите аргументи, надделява“, смята рапърът политик.
 
„Дали да дадем военна помощ на Украйна е тежък въпрос. Не като депутат, а като човек мога да кажа, че Македония дори оказа такава помощ. Само ние и Унгария не сме оказали. При положение, че виждаш как една страна напада друга и започва да избива едни хора и обяснява как ги освобождава, няма как да останеш равнодушен“, заяви той.

Имам добри впечатления и от Гюров и от Каримански. Такива са правилата. За да се избере един кандидат, трябва да има единодушие. Това не се случи и продължаваме напред“, заяви той.
 
„Мисля, че за хората има по-важни теми и аз съм съсредоточен там – цените. Това, което става е отвратително. Войната, която сполетя света, всички кризи, инфлацията, която залива цяла Европа. Няма по-важна тема от цените, а те са резултат от всички тези неща. Има изход, лошото е, че първите резултати може би ще ги усетим след месец-два-три. Хората страдат през това време и е ужасно, когато трябва да даваш отговори“, каза още политикът.

По думите му той иска да се съсредоточи в това, което може, за да помогне на страната. 

"Не съм силен в прогнозите, но от първия ден в който "Възраждане" дойде, казаха "Ако не стане нашето, ще ви изкараме с краката напред". Аз ли им откраднах парите от КТБ, аз ли направих така, че да няма магистрала. Откакто се помня "Хемус" е до Ябланица. През това време не съм бил в политиката, аз правех песни, а други бяха на заплата в община Варна", каза той. 

"Този филм сме го гледали. Преживели сме бялата Златка, ще преживеем и сивата", каза той. 

По думите му му е дошло в повече воят срещу Карбовски. "Не съм съгласен с много от неговите тези. Няма спор обаче, че той е различен и има почерк. Не може да подкрепяме само правилните различни. Това е демокрация", добави той. 

Хазарта коментира и видеото на културния министър: 

"Срещу него е безопасно да има вой. Мисля си, че беше много необмислено. Не вярвам, че има хора, които да го поздравят за това видео. Сигурен съм, че той си е направил своите изводи. Нека да си говорим истината. Видеото му не е нещо, с което той да се гордее", каза Хазарта. 

Той коментира предложение на Бойко Борисов и "Възраждане" да се правят тестове за наркотици на депутатите: "Аз предлагам да се правят едни малко по-скъпи тестове, които показват няколко месеца назад какво си правил. Само се притеснявам, че половината групички ще им изпаднат от парламента", каза той.

"Когато вярваш прекалено много в себе си, се появява един човек без политически опит и ти го набива с 200", каза той.

Вчера си говорих с емблематично лице на ГЕРБ. Питам го, ти имаш акъл и знаеш от какво си част, как живееш така? Той ми каза, че това е политиката и така се прави“, заяви Хазарта.