Динамичен август, след 1989 г. не сме били свидетели на подобен сценарий. Това заяви политологът Любомир Стефанов по повод ниската възможност да се състави кабинет, след като от "Има такъв народ" се отказаха от коалиционно правителство и подкрепата за друга партия, цитиран от Novini.bg. 

Парламентарният процес предвижда подобни динамични, дори и да не ни харесва. Щом не може да се намери решение, за жалост, ни хвърлят в нови избори, каза още той. 

Моделът, който трябваше да е "изчегъртан", а на нас ни се предложи повече от същото. "Има такъв народ" не разбират правилата на парламентарната конституционната демокрация със своите "чудовищните" 65 депутатски места, след това всичко се превърна в бутафория. Не успяха да излязат от амплоато на професионални шоумени и сценаристи, за да влязат в политиката, съобщи политологът и допълни: 

Крайният резултат - поради липсата на диалогичност и това, което ни сервираха получихме още, че и по-лошо от същото, а накрая отговорността се размива.

Изборите изглеждат много скорошни, съобщи Любомир Стефанов. 

От ИТН очаквам невъзможното - научихме се и на това. Ако Слави Трифонов за пореден път се отметне от думите си, не знам дали някой някога ще има ухо за това, което казват от партията му, коментира експертът. 

Според политолога те ще бъдат поканени на нови преговори, но не смята, че те ще приемат. "Може би ще гласуват "въздържал се", което ще отвърже ръцете за трети кабинет на малцинството."

Едно временно правителство, според Стефанов, може да се сформира правителство, което ще "управлява, докато управлява". 
"Неминуемо ИТН ще претърпи загуба на изборите, ако продължат по този начин ше доведе до отлив на гласоподаватели", обясни политологът и допълни: 

"Изправи се БГ! Ние идваме!" може да натрупат точки, но пък са на ръба, а "Демократична България" са последователни, което може да доведе до по-високи резултати. 

ГЕРБ са в специфична ситуация, сами срещу всички, което може да доведе до отлив, но и до прилив.