Цветан Цветанов е човек с огромен опит, човек, който е доказал, че може да печели избори. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политическият психолог проф. Антоанета Христова, която гостува заедно с политолога Татяна Буруджиева във връзка с оставките в ГЕРБ и БСП.
 
„По мое мнение той не съобрази спецификата на последните избори и не се отказа от някои стереотипи на кампанията“, каза Христова по адрес на Цветанов.
 
„Въпреки това той има качества за изключително добър организатор и всяка институция би спечелила от това той да работи за нея“, добави тя.
 


„Мисля, че той ще продължи да бъде много лоялен член на ГЕРБ“, прогнозира Христова. Мисля, че не трябва да се притесняваме от г-н Цветанов в никакъв случай“, добави тя.
 
Според политолога Татяна Буруджиева, хората искат промени. „Г-н Борисов неслучайно е в политиката, има този политически инстинкт и това политическо поведение. Когато отговаряш на очакванията на хората какво да правиш и как да го правиш, в политиката това е условие за дълъг живот“, обясни тя.
 
„В БСП тези, които казаха, че ще подадат оставка, не подадоха, тези, които казаха че няма да подават – подадоха“, коментира още Буруджиева, която е бивш депутат от левицата.
 
Според нея, уставът на БСП я ясен и не е нужно свикване на конгрес за приемане на оставката на Корнелия Нинова. „Става въпрос за извънреден конгрес и извънреден избор без ясни правила и изчистени списъци“, посочи политологът.
 


Тя припомни, че БСП три пъти излизали да разговарят, „явно не умеят да говорят с хората“.
 
„Те са живият пример за това, че когато непрекъснато дрънкаш оръжието, то трябва да гръмне накрая“, заяви Буруджиева.