Поморийският депутат от „Величие“ Радостин Колев изненадващо се появи на заседанието на Общинския съвет в Поморие, част от който бе преди да бъде избран за 50-ото НС. Никой не разбра каква е причината за присъствието му, а още по-изненадващо беше и желанието му за изказване от високата трибуна, пише "Флагман". 

Председателят на Общинския съвет Адам Адамов направи изключение за бившия си колега Радостин Колев и му даде думата. 

От микрофона никому неизвестният депутат благодари на опозицията, че отхвърлиха актуализацията на бюджета. 

„Приветствам решението на колегите, които гласуваха „против“ и „въздържал се“. Причината е следната – не са правилно разпределени средствата за населените места спрямо други. Някои села са пренебрегнати, има кметове, които дълги години чакат обещания. Дълга е тамата. Съветвам г-н кмета, като не сте длъжни да се съобразите с него, да организирате срещи с кметовете на населените места, да се допитате до тях, да чуете техните въпроси, те могат да дадат мнение, доколкото са компетентни, но има фрапиращи неща. Благодаря, колеги, това е демокрация в действие“, каза Колев. 

Какво не знаете за новите депутати и как могат да се разместят

Адам Адамов, шокиран от чутото, каза, че това изказване отива повече от трибуната на Народното събрание, отколкото от Общинския съвет. 

Кметът Иван Алексиев от своя страна отговори, че добре познава работата на парламента, тъй като той също е бил депутат и се е възползвал от всички процедурни хватки. 

„Народното събрание е мястото за говорене, затова се казва парламент. Поздравления на г-н Колев, че толкова бързо усвои говоренето. Но, г-н Колев, съвет се дава, когато се поиска. Така че не бързайте да раздавате съвети. Първо посъветвайте вътре вашата парламентарна група, тогава давайте съвет на нашия Общински съвет“, каза кметът, иронизирайки разпада на парламентарната група на „Величие“ и после продължи: 
„Приемам всеки съвет, който е добронамерен, а така натресен съвет може да си го запазите за трибуната на НС. Там е по-висока, чува се по-силно, изправете се и раздавайте съвети и да оправите най накрая тази държава. Това ви е ангажиментът в момента на вас, аз пък ви моля да си го изпълните и да оправите държавата, да има правителство и да работм нормално и това не е съвет!“, добави в заключение Иван Алексиев.

След като няколко месеца бе общински съветник от МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН), Радостин Колев се добра до Народното събрание благодарение на изненадата на вота на 9 юни т.г. – „Величие“. Това бе учудващо за поморийци, тъй като той не е от най-изявените политици в града.  44-годишният политик е с оскъдна визитка. Не е ясно дали изобщо има висше образование, а според доверени източници имал малка строителна фирма в родния си град и на последния вот попаднал като част от гражданската квота в листата на ПП-ДБ, която партия бе част от коалицията в местния парламент.