Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция „Инспекция по труда“ София Област.

Асенова беше представена пред екипа от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър проф. Емил Мингов.

„Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa“, каза министър Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията.

Проф. Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд.

Екатерина Асенова благодари за оказаното доверие. „Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно“, отбеляза тя. 

Припомняме, че това е поредна рокада, която осъществява служения кабинет. Както БЛИЦ писа вече бяха сменени всички областни управители, шефовете на агенция "Митници" и НАП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук