От "Продължаваме промяната" (ПП) призоваха министъра на външните работи Теодора Генчовска да свали секретния гриф от двустранния протокол между Република Северна Македония (РСМ) и България.

Това се казва в специално съобщение, разпратено от пресслужбата на партията до медиите.

В момента документите не могат да бъдат предоставени на широката публика, защото Генчовска ги е входирала с гриф за достъп „За ползване“.

От управляващата партия призовават външно министерство в най-кратки срокове да пристъпи към подписване на договорения от Теодора Генчовска двустранен протокол.

"Бихме искали да ви уведомим, че след консултация с Комисия по Външна политика тези документи в момента не могат да бъдат предоставени на широката публика. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп "За ползване", което ограничава кръга на хората, които могат да ги прочетат", заявяват от ПП.

Ето какви ги върши Външната комисия в НС с протокола за Скопие заради Петков

"Призоваваме министър Генчовска да свали секретния гриф. Призоваваме също МВнР в най-кратки срокове да пристъпи към подписване на договорения от министър Генчовска двустранен протокол - очакване, публично обявено и от външния министър на Северна Македония Буяр Османи", се казва още в позицията на "Продължаваме промяната".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!