Давам възможност на колегите ми да оборят всичко казано от Ива Митева днес. Това каза депутатът от ПП Милен Матеев на брифинг в парламента. 

"Колеги, съвсем конкретно, г-жа Митева каза следните неща - разследващият инспектор можел да обжалва отказите на прокуратурата. Личи си, че не е чела. Комисията, след проверките, ще взима решение. Разследващите няма да участват в съдебната фаза. Единствено и само народни представители ще могат да предлагат членове на тази комисия. Нейният председател няма да решава кой с каква преписка ще се занимава", каза той.  

"Бих искал да благодаря на колегите от БСП и ДБ, защото са допринесли за този законопроект. Колегите от ИТН са единствените, които с поведението и коментарите си, ясно показват, че не желаят борбата срещу корупцията да бъде ползотворна", допълни Мирослав Иванов.  

"Внесохме законопроекта сами, защото ни нападнаха, че такъв законопроект няма. Колегите от ДБ са участвали в изработването му и бяха едни от най-дейните, за което им благодарим. Ако са се почувствали пренебрегнати, извиняваме се. Повече няма да чакаме и да правим договорки с никого за борбата с корупцията", допълни Матеев. 

"Сигурен съм, че много депутати от ИТН искат да се случат тези неща", каза още той. 

"Не договарям с никого нищо. Договарянето с някого не стои на масата. Не, аз не съм провеждал срещи с депутати от ИТН. Не знам и премиерът да го е правил", завърши Матеев. 

Проговори вербуван от Петков депутат от ИТН: Срещнахме се в някаква негова лаборатория и той ми каза да...

"Трудно ми е да тълкувам думите на Йорданов и Митева. Трудно ми е да преценя кое е истина и кое е манипулация. Явно са емоционално афектирани и гонят техни нужди. В момента съм скептичен към всичко, което идва от страна на ИТН. Работим по различни варианти за министрите и в следващите седмици ще стане ясно. Вот на доверие е законопроектът за държавния бюджет. Ако мине, значи политиките печелят доверието в залата", допълни Александър Ракшиев пред NOVA NEWS.

"Ако този законопроект не мине, всяка партия ще трябва да обясни на пенсионерите защо няма да се вдигнат пенсиите, на семействата защо подкрепата няма да стигне до тях", допълни той. 

Ако този бюджет не мине, милиони граждани ще останат в незавидно положение. Има съмнително поведение сред министрите на ИТН, защото всички спорове са свързани с пари. Имаме механизми за контрол и не допуснахме плащанията. Видяхме намеренията им и направихме така, че да не се осъществят. Аз не приемам критиката и подходихме отговорно и бихме камбаната и ние", заключи той.